Alkoholijuoma ehkäisee ryppyjä?

Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Alkoholin runsaan liikakäytön tiedetään vanhentavan ihmisen ulkonäköä. Warner Leisure Hotels -hotelliketju ja Bompas & Parr -yhtiö ovat kuitenkin lanseeranneet ginin, jonka väitetään ehkäisevän ikääntymisen vaikutuksia.

Anti-AGin-nimisen juoman vaikutuksen kerrotaan perustuvan siihen lisättyihin kollageeneihin. Kollageeni hidastaa ikääntymisen vaikutuksia, kuten ryppyjen syntymistä iholle. Sitä käytetään muun muassa monissa kauneudenhoitotuotteissa.

Anti-Agin Giniä myyään Iso-Britanniassa 35 punnan, eli noin 45 euron hintaan. Gineillä on jo aikaisemmin uutisoitu olevan kohtuudella juotuna lukuisia terveyvaikutuksia. Juoman sisältämien antioksidanttien kerrotaan saavan ihon näyttämään nuoremmalta, ja punaviinin tapaan ginillä on myös sydänsairausriskiä alentavia vaikutuksia.