Barack Obamalta koskettava muistokirjoitus Princelle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Popmaailman lahjakkaimpiin ja suurimpiin nimiin lukeutunut muusikko Prince menehtyi torstaina 21. huhtikuuta. Lukuisat kanssamuusikot, viihdemaailman tähdet ja fanit ovat sittemmin osoittaneet kunniaa Minnesotan Paisley Parkissa 57-vuotiaana kuollutta tähteä kohtaan.

Yksi Princelle kunniaa osoittaneista tahoista oli Yhdysvaltojen presidentti Barack Obama. Presidentti jakoi Facebookissa koskettavan muistokirjoituksen edesmenneelle poptähdelle.

– Maailma menetti tänään luovan ikonin. Michelle ja minä liitymme miljooniin Princen yhtäkkiästä kuolemaa surevien fanien joukkoon ympäri maailmaa. Harvat artistit ovat vaikuttaneet populaarimusiikin ääneen ja kehityssuuntaan yhtä selkeästi tai koskttaneet yhtä monia ihmisiä taidoillaan, muistotekstissä lukee.

– Prince teki yhtenä lahjakkaimmista ja tuottoisimmista muusikoista aivan kaikkea. Funkia, R&B:tä, Rock and rollia. Hän oli virtuoosimainen soittaja, loistava yhtyeen johtaja ja sähköinen esiintyjä, Obama jatkaa.

Yhdysvaltojen Minneapolisista kotoisin oleva Prince aloitti musiikkiuransa jo varhaisessa iässä. Mies sävelsi, soitti ja tuotti kaikki vuonna 1978 ilmestyneen esikoislevynsä kappaleet itse ollessaan vasta 19-vuotias. Eksentrisenä tunnetun artistin tunnettuja hittejä ovat muun muassa 1999, Kiss, Purple Rain ja Let’s Go Grazy.