Facebook lanseeraamassa omat virtuaalilasit

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vaikka Google Glass ei ollut odotetunlainen hitti, ovat lukuisat teknologiajätit kehitelleet kilpaa omia ”lisätyn todellisuuden” mahdollistavia laseja. Nyt Facebook on ilmoittanut suunnittelevan omia, huomaamattomia älylasejaan.

Facebookin toimitusjohtaja Mark Zuckerberg esitteli yhtiön F8-tapahtumassa konsepia siitä, miltä yhtiön luomat älylasit saattaisivat näyttää kymmenen vuoden sisällä. Lasit eivät juurikaan erottuisi ulkoisesti tavallisista silmälaiseista.

Zuckerbergin mukaan hän haluaa älylasien toimivan sekä virtuaalikypärän tavoin että mahdollistavan lisätyn todellisuuden Microsoftin Hololensin lailla. Lisätyssä todellisuudessa käyttäjän näkökenttään heijastetaan virtuaalisia elementtejä.

– Lisätty todellisuus antaa sinulle mahdollisuuden nähdä tämän maailman, mutta myös lisäämään tasoja todellisuuden päälle, Zuckerberg kuvaili.

Facebook ja Microsoft eivät ole ainoita yrityksiä, jotka kehittelevät parhaillaan lisätyn todellisuuden mahdollistavia laseja. Mashable-sivuston mukaan myös Snapchat on työstämässä vastaavanlaista projektia.