Naiset kumosivat nuden merkityksen – ei ole aina beige

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Muotialalla sanalla nude voidaan tarkoittaa ihonväristä vaatetta, asustetta tai esimerkiksi meikkisävyä. Nude mielletään värinä beigeksi, mikä taistelee kuitenkin sen merkityksen kanssa, että nude olisi ihonvärinen. Ihonväri ei kaikilla ole beige, minkä vuoksi kaksi naisopiskelijaa päätti tehdä yhdessä tälle ristiriidalle jotakin.

Harvardissa liiketaloutta opiskelevat naiset Atima Lui ja Nancy Madrid perustivat yhdessä Mie Pielle -nimisen yrityksen, joka myy naisille ihonvärisiä alusvaatteita, asusteita ja asuja. Naiset halusivat antaa naisille mahdollisuuden ostaa itselleen oikeasti nudenvärisiä vaatteita, minkä vuoksi Mia Piellen värivalikoimassa onkin kuusi eri sävyä, jotka ovat kaikki nudeja.

Asiakkaat voivat valita itselleen kuudesta eri vaihtoehdosta sävyn, joka on lähimpänä omaa ihonväriä. Sävyjä löytyy aina norsunluunvalkoisesta tummaan mahonginruskeaan saakka, minkä vuoksi naisten on helpompi löytää itselleen oikea nude.