Miehellä kierrättää nerokkaasti – muovijätteestä uusia esineitä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

27-vuotias taiteilija halusi jollain tavalla itse pystyä edistämään muovin kierrättämistä. Muovijätettä syntyy uskomaton määrä joka vuosi ja sen kierrättäminen alkaa olla entistä tärkeämpää. Hän alkoi rakentamaan koneita, joiden avulla eri muodossa olevaa muovia pystytään silppuamaan.

Mies näyttää Insider-sivuston jakamalla videolla miten hän valmistaa vanhoista muovipulloista tekemiensä laitteiden avulla hyrriä, kelloja ja lampunvarjostimia. Hän luo muoville uuden käyttötarkoituksen, minkä jälkeen hän ottaa sen joko omaan käyttöönsä tai myy tavaran eteenpäin. Miehen kierrätystapa ei ole pelkästään hänen tapansa tehdä taidetta ja kierrättää vaan hän kehottaa ja opastaa myös muita tekemään samoin.

Preciousplastic-verkkosivuilla ohjeistetaan kaikkia halukkaita tekemään kotiinsa samanlaisia laitteita, joiden avulla muovia pystyy käsitellä uudelleen. Mies rohkaisee ihmisiä keksimään myös omia tapoja ja jakamaan niitä eteenpäin, että muovi ei päätyisi enää vain roskiin vaan siitä pystyttäisiin valmistamaan kotona jotakin hyödyllistä.