Pikaruokaketjun juomista löytyi paljon ulostebakteereja

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Seuraavan kerran Kentucky Fried Chicken -ravintoloissa vieraillessa kylmän virvoitusjuoman tilaamista kannattaa miettiä uudemman kerran. Tutkijat ovat löytäneet KFC-ravintoloiden juomista suuria määriä ulostebakteereja, jotka ovat todennäköisesti peräisin ravintolassa käytetyistä jääpaloista.

Tutkijat ottivat Birminghamin Martineu Placessa sijaitsevan KFC-ravintolan juomista näytteitä tutkiessaan paikan hygienisyyttä. Peitetehtävissä olleet tutkijat tilasivat juomaksi vettä jäillä, koska se on paras juoma mittaamaan paikan yleisen hygienisyyden tasoa.

Näytteet lähetettiin Leeds Beckett University -yliopistoon tutkittaviksi, jolloin kävi ilmi, että juomat sisälsivät suuria määriä ulosteesta peräisin olevia bakteereja. KFC on kommentoinut The Telegraph -lehden mukaan ottavansa hygienia-asiat todella vakavasti, minkä vuoksi he ovatkin heti alkaneet selvittämään mistä suuri ulostebakteerikanta voi johtua.