Sähkötupakkaan koodattiin peli – ja se vieläpä toimii!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalaiset ovat käyttäneet sähkötupakkaa jo vuosien ajan, mutta Yhdysvalloissa elektroniset savukkeet ovat saavuttaneet toden teolla suosiota vasta viime aikoina. Samalla sosiaalisessa mediassa on nähty yhä enemmän niin kutsuttuun vape-kulttuuriin liittyviä videoita ja meemejä.

Youtube-käyttäjä Balazs Bankin tuoreella videolla esitellään sähkösavuketta, jolla pystyy pelaamaan yksinkertaisia videopelejä. Joyetech-yhtiön eVic-VTC Mini sähkötupakka on varustettu mustavalkonäytöllä ja päivitettävällä laiteohjelmistolla. Bank onnistui tekemään Flappy Bird -mobiilipelistä version, jota hän voi pelata elektronisella savukkeellaan.

Myöhemmin Balazs Bank käänsi sähkötupakkaan myös Nokian vanhoista kännykkämalleistakin tutun klassisen matopelin. Valitettavasti laitteella pelaaminen ja polttaminen eivät vaikuta onnistuvan samanaikaisesti.