Erikoisjoukot nappasivat huumepomon – tulitaistelu kypäräkameran videolle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kolumbian erikoisjoukot vangitsivat taannoin paikallisen huumepomon, Edgar Gutierrez Arenasin. Mies oli yksi maan pahamaineisimmista ja etsityimmistä rikollisista. Youtuben WarLeaks-kanava on julkistanut kypäräkameran taltioimaa kuvaa operaatiosta, jossa Gutierrez vangittiin.

Alle kaksiminuuttinen video alkaa Arenasin joukkoja vastaan käydystä tulitaistelusta, minkä jälkeen siirrytään varsinaiseen pidätykseen. Edgar Gutierrez Arenas tunnetaan puolisotilaallisen Los Urabenos -järjestön johtajana.

Miehen pidätyksen jälkeen Kolumbian presidentti Juan Manuel Santos jakoi Twitterissä rikollispomon etsintäkuulutusjulisteen, johon oli lisätty iso ”pidätetty”-teksti. Yahoo-uutissivuston mukaan yli 120 kartellin jäsentä on pidätetty viime viikkojen aikana suoritetuissa operaatioissa.