Erotatko lasten piirrokset modernista taiteesta?

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Modernia ja abstraktia taidetta voi olla välillä hankalaa tunnistaa, koska se voi olla periaatteessa mitä tahansa. Välillä siivoojatkin ovat saattaneet vahingossa siivota roskiksi luulemiaan asioita taidegallerian lattialta siivoten vahingossa kokonaisen taideteoksen roskiin.

Nyt BuzzFeed laittoi aikuiset testiin ja pyysi heitä katselemaan erilaisia maalauksia ja arvaamaan onko teos lapsen vai aikuisen taiteilijan käsialaa. Varsinkin pienten lasten äidit ajattelivat heidän olevan tehtävässä vahvoilla, mutta arvaaminen osoittautuikin vaikeammaksi kuin he olivat aluksi ajatelleet.

Arvailijat olivat monien teosten kohdalla eri mieltä siitä oliko maalaus taiteilijan vai pikkulapsen tekemä. Moni arvaus menikin pieleen sillä useampi taiteilijan tekemä teos toi henkilöiden mieleen hyvin vahvasti mielikuvan siitä, että lapsi tulisi ylpeänä esittelemään aikaansaannostaan.