Koti-ikävää potenut koira käveli 380 kilometriä omistajan luo

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Maatilanomistaja Alan James oli kuullut, että vajaan 400 kilometrin päässä oleva toinen tila etsi hyvää paimenkoiraa. Jamesilla oli 15 paimenkoiraa, minkä vuoksi hän päätti antaa Pero-nimisen koiransa toiselle tilalle työskentelemään. Koira ei kuitenkaan olisi ilmeisesti halunnut lähteä kotitilaltaan minnekään.

James oli kuljettanut Pero-koiran walesilaiselta tilalta Penrhyncochilta noin 380 kilometrin päähän Cockermouthiin. Mies oli todella yllättynyt nähdessään Peron kuitenkin omalla tilallaan yli viikon kuluttua. Kukaan ei tiedä miten Pero oli päässyt takaisin Jamesin luo, mutta se oli ollut kuitenkin silminnähden onnellinen miehen näkemisestä ja ilmeisesti karannut koti-ikävän vuoksi.

James oli kuullut toiselta isännältä, että Pero oli eräänä päivänä hoitanut paimenkoiran tehtäviään ja ohjannut laitumella lampaita kunnes se oli kesken kaiken juossut aitauksesta pois ja karannut. Perolla oli ollut mikrosiru, minkä vuoksi James oli ajatellut jonkun koiran löytäneen ottavan heihin yhteyttä. Pero oli kuitenkin löytänyt omin avuin perille ja ollut Huffington Post -lehden mukaan Jamesin luona 12 päivän kuluttua katomispäivästään.