Puuseppä rakensi täysikokoisen Nooan arkin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hollantilainen puuseppä Johan Huibers käytti vuosikausia rakentaakseen täysikokoisen Nooan arkin nähtyään unta, jossa hänen kotimaansa joutui tulvien peittämäksi. Nyt laivalla aiotaan suorittaa yli 8.000 kilometrin matka Alankomaista Brasiliaan.

Huibers kerää rahaa Nooan arkin neitsytmatkalle yhdessä kalifornialaisen The Ark of Noah Foundation -järjestön kanssa. Tarkoituksena on, että matka esitettäisiin suorana lähetyksenä verkossa. Arkin on määrä jatkaa myöhemmin matkaansa Braisiliasta Yhdysvaltoihin.

– Kyseessä on massiivinen jäljennös Arkista. Se on samalla interaktiivinen, informatiivinen ja kulttuurillinen, raamatullinen tapahtumakeskus. Nooan arkki tarjoaa judeokristillisen, Raamattuun perustuvan kokemuksen nuorille ja vanhoille, tiedotteessa kerrotaan.

Raamatun kertomuksen inspiroima arkki on lähes 125 metriä pitkä, ja se painaa yli 2,200 tonnia. Alukseen mahtuu kerrallaan 5 000 henkeä. Huiberin näkemys Nooan arkista on parhaillaan avoinna vierailijoille Hollannissa.

Ark Of Noah Dimensions from Ark of Noah Foundation on Vimeo.

Ark Of Noah Official Promo from Ark of Noah Foundation on Vimeo.