Mark Zuckerbergin tavoite: Parantaa kaikki maailman taudit!

Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Facebookin perustaja Mark Zuckerbergilta ei rahaa puutu. Viime joulukuussa mies lupasi lahjoittaa 99 prosenttia omistamistaan Facebookin osakkeista hyväntekeävisyyteen The Chan Zuckerberg Initiative -järjestönsä kautta.

Nyt Zuckerberg julisti keskiviikkona järjestetyssä konferenssissa seuraavan tavoitteensa: Auttaa löytämään parannuskeinon kaikkiin maailman tauteihin tämän vuosisadan aikana.

– Koko maailman yhdistäminen on tärkein tekemäni asia. Tunnen kuitenkin myös velvollisuutta auttaa globaalien haasteiden ratkaisussa, luoda parempi maailma tyttärelleni ja tuleville sukupolville, Mark Zuckerberg kertoi sijoittajille CNBC-uutissivuston mukaan.

– Yksi näistä on auttaa löytämään parannus kaikkiin maailman tauteihin tämän vuosisadan aikana, Facebook-pohatta jatkoi.

Zuckerberg kertoi haluavansa myös parantaa koko maailman opetusjärjestelmän ja suojella ympäristöä ilmastonmuutokselta. Siinä onkin tavoitteita kerrakseen, mutta onneksi Facebook tuottaa edelleen järjettömiä summia rahaa. Yhtiön liikevaihto kasvoi ensimmäisellä vuosineljänneksellä 5,38 miljardiin, mikä on lähes kolminkertainen määrä vuoden 2015 alkuun verrattuna.