Kevätaurinko silkkaa nautintoa – kissamakit näyttävät mallia

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kissamakit ovat veikeitä pieniltä roistoilta näyttäviä otuksia, joiden turkki muistuttaa vanhojen piirroselokuvien roistopukuja. Nimestään huolimatta kissamakit eivät ole sukua kissoille vaan ne ovat puoliapinoita, joilla on kuitenkin samankaltaisia tapoja kuin kissoilla.

Englannissa Twycross Zoo -eläintarhassa asuvat kissamakit ovat selvästikin odotelleet kevätauringon säteitä ja nauttivatkin niistä nyt täysin siemauksin. Kissamakit istuvat aurinkoon päin ja levittelevät käsiään kuin yrittääkseen kaapata kaiken mahdollisen valon ja lämmön itselleen.

Samalla tavalla kuin kissat myös kissamakit nauttivat satunnaisista rapsutuksista ja lämmöstä. Lähinnä Madagaskarissa elävät kissamakit paistattelevatkin mielellään päiväänsä auringossa valosta ja lämmöstä nautiskellen.