Salakuljettajien supertunneli löytyi – oma hissi ja ilmanvaihto

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kalifornian ja Meksikon välistä on jälleen löydetty huumeiden kuljettamiseen käytetty tunneli, joka on poikkeuksellisen taidokkaasti rakennettu.Tunneli on liki 800 metriä pitkä ja sen toisessa päässä on ollut hissi.

Huumeiden salakuljettamista varten rakennetut supertunnelit vaativat runsaasti insinöörityötä sekä arkkitehtien apua. San Diegon Otay Mesasta löytynyt salakuljetustunneli on kulkenut pitkän matkan Meksikon Tijuanaan. Tunnelissa on ilmanvaihtojärjestelmä ja valaistus. Tunneliin kuljettiin Meksikosta hissillä, mikä vei tavallisen näköiseen asuinrakennukseen.

Tunnelin kautta kuljetettiin pelkästään tutkinnan aikana yli tuhat kiloa kokaiinia ja 6,35 tonnia marihuanaa Yhdysvaltoihin. Kyseessä on yksi suurimmista eristä, mitä rajan alittavien tunneleiden kautta on kuljetettu. Kuusi ihmistä on pidätetty, Los Angeles Times uutisoi.