Rasistinen pahoinpitely videolle Vantaalla – järjestysmiesten toiminta järkyttää!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Rasistiset rikokset ovat olleet jo pitkään Suomessa arkipäivää ja alati kasvava vakava ongelma. Viime kuukausina ongelma on kuitenkin paisunut, kun turvapaikanhakijoiden räjähdysmäisesti lisääntyneet raiskausrikokset saivat muun muassa Soldiers of Odin -ryhmä muka valvomaan katujen turvallisuutta.

Nyt verkossa leviää törkeä rasistinen rikos, jonka sivullinen taltioi videolle Vantaalla. Siinä nähdään miten isokokoinen suomalaismies pahoinpitelee merkittävästi itseään pienikokoisemman ulkomaalaisen miehen. Videon perusteella näyttää siltä, että tilannetta ei edeltänyt minkäänlainen provokaatio. Päin vastoin uhrin kuullaan olevan videolla erittäin sovinnollinen ja toivovan, että miehet voisivat olla ystäviä.

– You are going to be fucking dick, suomalaismies sopertaa selvästi juovuksissa.

– No, no, i like you. You are my friend. You will be my friend and i will be your friend. Ok? Don’t hit me. I am like you, ulkomaalainen mies yrittää rauhoitella suomalaista.

Tämän jälkeen suomalaismies potkaisee ulkomaalaista nivusten alueelle niin voimakkaasti, että tapahtumapaikkana toimiva bussikatos helisee. Sen jälkeen videolla nähdään vielä miten suomalainen mies potkaisee ulkomaalaista toistamiseen. Tällä kertaa päähän. Tekijän kasvot näkyvät videolla hyvin, joten poliisilla ei pitäisi olla vaikeuksia tunnistaa tekijää ja saattaa asiaa tuomioistuimeen.

Someraivon on saanut aikaan rasistisen pahoinpitelyn lisäksi se, että paikalle saapuu videon lopussa kolme järjestysmiestä, jotka poistavat paikalta tekijän sijaan uhrin. Seuraus voi ihmetyttää monia, mutta ulkomaalainen voidaan poistaa paikalta myös hänen oman turvallisuutensa vuoksi, jos on oletettavaa, että paikalle jää rikoksen tekijän poistamisen jälkeen muita vastaavia henkilöitä.

Toistaiseksi ei ole tiedossa miten tilanne eteni videon päättymisen jälkeen. Asiasta on esitetty sosiaalisessa mediassa monenlaisia spekulaatioita, mutta Stara ei ole saanut niille vahvistusta viranomaisilta. Tiedossa ei ole saapuiko paikalle esimerkiksi poliisipartio.