Yrittäjä myi leipomonsa kodittomalle eurolla

Viihdeuutiset · Annika Kela

Ranskalainen leipuri Michel Flamant on ilmoittanut myyvänsä Bondouflessa sijaitsevan Le Fournil Du Village -leipomonsa kodittomalle ystävälleen Jerome Aucantille. 62-vuotias leipuri haluaa Jeromen jatkavan hänen yritystoimintaansa ja hän aikoo myydä sen miehelle yhden euron kauppahintaan.

Halvasta hinnasta huolimatta ilmoitus ei ole tullut paikallisille yllätyksenä. Michel ja Jerome ovat nimittäin olleet ystäviä jo vuosia. Kaksikko tutustui toisiinsa, kun Jerome alkoi käydä aamuisin tervehtimässä leipuria kyselläkseen samalla ylijääneitä leivonnaisia syödäkseen.

Pian kahvilla ja croissantilla herkuttelemisesta tuli kaverusten joka aamuinen rutiini. Eräänä joulukuisena aamuna Jerome meni jälleen leipomoon vierailulle ja hän huomasi Michelen hoipertelevan savun peittämässä keittiössä. Yksi uuneista oli vikaantunut ja se oli alkanut savuta. Aucant soitti hätäkeskukseen ja leipuri kiidätettiin sairaalaan.

Michel oli tapauksen johdosta sairaalassa 12 päivää. Hän oli sitä mieltä, että Jerome oli pelastanut hänen henkensä. Osoittaaksen kiitollisuutensa leipuri palkkasi miehen osa-aikatöihin leipomoonsa. 37-vuotias mies oppi nopeasti työn salat ja hänestä kehkeytyi taitava leipuri.

The Local -lehden mukaan Michel ei jaksa rehkiä leipomossa enää samalla tavalla kuin aiemmin ja hän on päättänyt viimein siirtyä eläkkeelle. Michelin mukaan Le Fournil Du Village -leipomo on löytänyt uuden omistajansa. Leipuri on ylpeä oppipojastaan eikä hän voisi kuvitella parempaa jatkajaa yritykselle kuin Jeromen. Syyskuussa Aucantista tulee virallisesti leipomoyrittäjä.