Heitä pois, lahjoita tai myy – hankkiudu näistä eroon

Lifestyle Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kevätsiivouksen yhteydessä on hyvä käydä tavaroita läpi tiukalla seulalla. Kaikki ylimääräinen roina on hyvä hävittää, lahjoittaa tai myydä eteenpäin. Popsugar kokosi 10 kohdan listan, jonka avulla pääsee kaikesta turhasta eroon.

Osa haalii aikakausilehtiä ja saattaa varastoida niitä jopa vuosia sen toivossa, että jossain välissä olisi aikaa myös lukea niitä. Lehdet kannattaa lukea samantien ja sen jälkeen joko varastoida tai panna kiertoon.

Sama pätee kuitteihin, laskuihin ja muihin asiakirjoihin. Osa asiakirjoista kannattaa säilyttää, mutta helpoin tapa on skannata ne ja tallentaa sähköisessä muodossa muutamaan eri kohteeseen.

Vaatekaapin siivoamisessa kannattaa noudattaa sääntöä, jonka mukaan kaikki sellaiset vaatekappaleet hävitetään, joita ei ole pitänyt kuluneen kahden vuoden aikana. Myös kirjahyllyyn saattaa helposti kertyä teoksia, joita ei aio koskaan lukea uudelleen tai muuten tarvitse. Hyväkuntoiset vaatteet ja kirjat on helppo myydä tai lahjoittaa.

Lääkekaappi on syytä käydä läpi vähintään kerran vuodessa ja palauttaa vanhentuneet pillerit ja tabletit apteekkiin. Myös kosmetiikkaosastoa on aiheellista tarkastaa säännöllisesti, sillä tuotteilla on rajallinen säilyvyys. Mikäli karsintaa haluaa laajentaa koruihin, voi käyttämättömät helyt myydä tai lahjoittaa ystäville ja sukulaisille.

Keittiönkaapeista kannattaa myös heittää kaikki vanhentuneet kuiva-aineet pois. Samalla voi sulattaa jääkaapin ja pakastimen siivousta varten. Monille kertyy kotiin esineitä, joilla on muistoarvoa. Niistä kannattaa tehdä taidetta tai tuoda esineet muuten esille sen sijaan, että niitä varastoisi laatikossa. Teknologian aikakaudella myös sähkötavaraa kertyy helposti kaappien perille. Vanhat laitteet voi viedä keräykseen.