Tappajameteoriitin palaset myyntiin – hinta jopa 4,3 miljoonaa euroa

Viihdeuutiset · Annika Kela

Meteoriittien palasista koostuva kokoelma on tulossa myyntiin huhtikuussa järjestettävässä huutokaupassa. Lontoon Christies-huutokauppa aikoo myydä kokoelman, johon kuuluu jopa 83 meteoriitin palasta.

Mukana on muutamia tappajameteoriitteja, joiden maahan iskeytyminen on aiheuttanut kuolonuhreja. Daily Mail -lehden mukaan huutokaupan kallein meteoriiti painaa lähes puoli tonnia ja sen hinnaksi on arvioitu 1.020.000 euroa.

Huutokaupassa myydään myös pala kuuluisasta Tšeljabinskin meteoriitista, joka aiheutti 112 ihmisen loukkaantumisen Venäjän Uralilla vuonna 2013. Kalleimpien palasten yhteenlasketun myyntihinnan uskotaan kohoavan jopa 4,3 miljoonaan euroon. Kalliista hinnoista huolimatta huutokaupan uskotaan houkuttelevan paikalle paljon keräilijöitä ja tieteilijöitä.