Tomaattipilleri parantaa sperman laatua 70 prosenttia

Terveys Viihdeuutiset · Annika Kela

Yhdysvaltalaiset tutkijat ovat tehneet läpimurron kehittäessään lääkettä miesten hedelmällisyysongelmiin. Tomaattien väriaineena tunnetusta lykopeenista valmistettu lääke on nimittäin osoittautunut odotettua tehokkaammaksi hedelmällisyyttä parantavaksi lääkeaineeksi.

Daily Mail -lehden mukaan Cleveland Clinic -hedelmällisyysklinikan testien tuloksista on käynyt ilmi, että lykopeeni on parantanut potilailla sperman laatua jopa 70 prosentilla.

Lääkkeellä on havaittu olevan myös paljon muita positiivisia sivuvaikutuksia, sillä lykopeenin on todettu ehkäisevän eturauhassyöpää ja sen lisäksi se on parantanut vanhoilla potilailla esiintyviä virtratieongelmia.

Cambridgen yliopisto on aloittanut lykopeenista valmistettujen tomaattipillerien tutkimisen. Yliopisto aikoo tehdä omia tutkimuksia lääkkeestä, jotka pohjautuvat yhdyvaltalaisten tutkijoiden aikaansaannoksiin.

Professori Roger Kirby on optimistinen lääkkeen suhteen ja hän onkin suositellut lykopeenia lääkkeeksi potilailleen jo vuosia. Kirby toivoo, että yhdysvaltalaisten tekemät testit pystytään toistamaan, jotta he saisivat vahvistuksen sille, että lykopeenista valmitettu lääke on todellinen hedelmällisyyden superlääke.