Opettaja kuristi oppilasta – muut hakkasivat opettajan

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Suomessa opettajat eivät saa rankaista oppilaita fyysisesti, vaikka ennen vanhaan olikin tapana näpäyttää karttakepillä sormille kaikkia pahantekijöitä. Netissä leviää parhaillaan video, jolla nähdään kiinalainen englannin kielen opettaja käsirysyssä oppilaidensa kanssa.

Kiinassa kohistaan videosta, joka julkaistiin muutama viikko sitten aasialaisten sosiaaliseen mediaan Weiboon. Video on kuvattu Fanjin lukiossa Kiinan Anhuissa. Videolla nähdään, kuinka opettaja kuristaa oppilastaan, mutta saa pian tuntea nuorten miesten nyrkit nahoissaan. Video löytyy tästä, mutta ei ole sopivaa nuorten silmille.

Tappelu alkoi paperinpalasta, jota oppilas ei suostunut antamaan paperia opettajalle, tarttuu hän nuorta miestä kurkusta. Samassa oppilasjoukko hyökkää opettajansa päälle, ja osalla on apuna jopa kättä pidempää iskujen tehostamiseksi. Tilanne kärjistyy kunnon kahakaksi, jossa ei säästetä nyrkkejä. Koulun viranomaiset ovat ryhtyneet tutkimaan tapausta, Telegraph uutisoi.