Poliisi ylistää vanhuksen pelastanutta Villeä: ”Olisi löydetty kroppana”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomesta ja maailmalta kantautuu ihmisten ilmoille ajoittain upeita tarinoita, joissa sattuma ja huolenpito lähimmäisestä ovat pelastaneet ihmishenkiä. Nyt tällainen sankaritarina kerrotaan Vantaalta, kun Itä-Uudenmaan poliisilaitos kiittelee vuolaasti vanhuksen pelastanutta nuorta.

– Keikka tuli, että Leinelän puolen kallioilla on vanhempi mies heikossa kunnossa, ilmoittaja odottaa paikalla. Menimme paikalle, joka oli sellainen, että pappaa ei olisi sieltä löydetty ennen kuin kroppana joskus tulevaisuudessa, poliisin Facebook-päivityksessä kirjoitetaan.

– Ilmoituksen soittanut poika oli sattumalta oikaissut kallioiden poikki kotiin Leinelään Ilolan ABC:ltä ja havainnut papan makaamasta kallioilla, tai oikeastaan syvällä puskissa. Papparainen oli täysin märkä ja niin kylmettynyt, ettei pystynyt enää nousemaan ylös,

Vanhus otettiin kyytiin ja kiidätettiin Peijaksen sairaalaan, jossa hänellä todettiin vakava hypotermia. Ruumiinlämpö oli enää 31,3 astetta, joten ilman löytymistä mies olisi menehtynyt vielä samana yönä. 23-vuotias opiskelija Ville Lappalainen pelasti siis miehen hengen.

– Annoin pojalle jo fistpumpin eli nyrkit yhteen ja kehuin maasta taivaaseen, mutta mielestäni se ei riitä tässä tapauksessa, kun poika pelasti papan hengen. Kutsuimme pojan eli Villen eilen käymään poliisilaitoksella kiittääksemme häntä tuoreeltaan hienosta toiminnasta, joka pelasti papan hengen, poliisi kertoi.

Samalla poliisi muistutti, että kanssaihmisten tulee aina pysähtyä auttamaan, jos epäilevät jonkun olevan huonossa kunnossa.