Valtava määrä matkalaukkuja jäi Helsinki-Vantaalle

Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Pariisin Charles De Gaullen kansainvälinen lentokenttä tunnetaan aktiivisten matkailijoiden keskuudessa matkalaukkujen mustana aukkona, jonka kautta lennettäessä saa olla onnellinen, jos matkalaukut seuraavat mukana. Eilen Helsinki-Vantaan lentokenttä lukeutui samaan sarjaan teknisen vian vuoksi.

Finavia vahvisti, että Helsinki-Vantaan matkalaukkujen kuljetinjärjestelmässä oli eilen vakava häiriö, joka alkoi aamuseitsemältä ja kesti noin kolme tuntia. Häiriö vaikeutti matkatavaroiden lajittelua, sillä osa matkatavaroista oli käsiteltävä manuaalisesti. Finavian mukaan ”joidenkin matkustajien laukut” jäivät kentälle.

Staran tietojen mukaan ongelma koski kuitenkin merkittävästi suurempaa joukkoa kuin mihin ”joidenkin” on perinteisesti viitannut. Tämänhetkisten tietojen mukaan lennoilta jääneitä laukkuja oli nimittäin eilisen aikana vähintään useita satoja niin lomalennoilta kuin reittilennoiltakin. Valtaosa ilman matkatavaroita kohteeseen päätyneistä odottaa edelleen matkalaukkujaan saapuvaksi.