50 Cent haukkui autistipoikaa somevideollaan – luuli narkomaaniksi

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

50 Cent -taiteilijanimellä tunnettu räppäri Curtis Jackson oli saapunut Ohioon tekemään promootiota uudelle vodkamerkilleen. Lentokentällä hän oli nähnyt 19-vuotiaan Andrew Ferrellin, jonka Jackson luuli olevan huumeiden alaisena työskennellessään lentokentällä.

Jackson jakoi sosiaalisessa mediassa videon, jonka hän kuvasi nuorukaisesta. Jackson nimitteli ja haukkui Ferrelliä ja samalla koko nykynuorisoa luullessaan miehen olleen päihteiden alaisena töissä. Todellisuudessa Ferrell ei kuitenkaan ollut käyttänyt päihteitä. Hän on autistinen, minkä lisäksi hän kärsii ahdistumisesta sosiaalisissa tilanteissa.

Ferrell ei tunnistanut häntä videokuvaavaa räppäriä vaan yritti vain päästä pois tilanteesta. Video lähti tietenkin leviämään verkossa, jolloin se tuli myös Ferrellin vanhempien tietoisuuteen. Vanhemmat toivat julki sen, että Ferrell on autistinen poika, joka ei käytä päihteitä ja työskentelee todella tunnollisesti lentokentällä.

Tapauksen jälkeen Jackson on Huffington Post -sivuston mukaan pyytänyt julkisesti anteeksi väärinymmärrystä ja pahoitellut videon kuvaamista ja pojan ahdistelemista perheelle myös henkilökohtaisesti. Jackson on nyt poistanut alkuperäisen videon omilta kanaviltaan.