Huumepomo El Chaposta televisiosarja

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Meksikolainen kartellijohtaja El Chapo, oikealta nimeltään Joaquin Guzma pidätettiin alkuvuodesta Meksikossa. Mies onnistui viime vuonna pakenemaan tarkkaan vartioidusta vankilasta, ja oli onnistunut piilottelemaan viranomaisilta lähes puolen vuoden ajan.

El Chapon pidätys oli yksi alkuvuoden suurista puheenaiheista mediassa. Nyt kartellipomon elämästä ollaan telemässä televisiosarja. #Cartel -niminen sarja tullaan esittämään Yhdysvalloissa History Channel -kanavalla.

– Sarja seuraa huumepomo ”El Chapo” GUzmanin valtaannousua. Se on kurkistus huumekartellien tarua ihmeellisempään maailmaan, jossa sosiaalista mediaa käytetään imagon ylläitäimiseen, uusien jäsenten rekrytointiin ja vihollisten uhkailuun, History Channelin tiedotteessa kuvaillaan.

– #Cartel on tarina vallasta, rahasta, seksistä ja huumesotien ihmishinnasta, jollaista televisiossa ei ole nähty aikaisemmin, tiedotteessa julistetaan.

Sarjan käsikirjoittajana ja tuottajana toimii Chris Brancato. Mies on käsitellyt aikaisemmin vastaavia aiheita Netflix-suoratoistopalvelulle luomassaan Narcos-sarjassa.