Italiaa puhutaan myös käsillä – opettele nämä ennen matkaasi!

Matkailu Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Italialaiset puhuvat paljon käsillään ja eläytyvät keskustellessaan toisen kanssa. Eleet ovatkin italiankieltä puhuttaessa tärkeitä, ja monia asioita pystyykin sanomaan myös pelkkien käsieleiden avulla.

Slo Benderin julkaisemalla YouTube-videolla hauska italialainen Sergio opettaa monia eleitä ja asioita, joita italialaisen kanssa pystyy kommunikoimaan pelkkien käsieleiden avulla. Käsillä ja ilmeillä pystyy muun muassa ilmaisemaan salaisuuksia, kehumaan ruokaa ja ulkonäköä sekä ilmaisemaan matkan pituutta.

Osa eleistä voi näyttää muiden silmiin todella hassuilta, mutta kommenteista päätellen käsiliikkeet ja ilmeet ovat melko yleisiä myös monissa muissa maissa. Videon katsoneet ovat kommentoineet samoja eleitä käytettävän myös esimerkiksi Meksikossa ja Argentiinassa.