Radiohead julkaisi uuden musiikkivideon – mukana suomalaistekijä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Brittiläinen vaihtoehtorock-yhtye Radiohead on aktivoitumassa vuosien tauon jälkeen. Ensin yhtye poisti kaiken sisältönsä sosiaalisesta mediasta, sitten Instagramiin ilmestyi kryptinen lyhyt animaatiovideo. Pian tämän jälkeen Radiohead julkaisi tuoreen Burn the Witch -musiikkivideonsa.

Nukkeanimaation keinoin toteutettua videoita on verrattu sosiaalisessa mediassa 1960-luvun brittiläisiin lastenohjelmiin ja Uhrijuhla-kauhuelokuvaan. Videolla seurataan miestä, joka saapuu päällisin puolin normaalilta vaikuttavaan kylään. Pian paljastuu, että kylän pinnan alla kytee jotain synkempää.

Nyt-sivuston mukaan Burn the Witch -kappaleen musiikkivideota mukana on ollut tekemässä suomalainen Virpi Kettu. Muun muassa Wallace & Gromit -animaatioista tunnetulla Aardman Studiosilla töissä ollut Kettu oli mukana valmistamassa ja animoimassa videolla esiintyviä nukkeja. Radiohead on aktivoitumassa myös keikkalavoilla, sillä yhtye tulee kiertämään maailmaa tämän kevään aikana. Suositun brittiyhtyeen edellinen The King of Limbs -albumi julkaistiin vuonna 2011.