Suomalaispojasta tuli kansainvälinen sensaatio: ”Ikä ei riitä edes Facebookiin”

Viihdeuutiset · Jocka Träskbäck

Suomalainen 10-vuotias poika on noussut yllättäen maailmanluokan nettitähdeksi, kun hänen uutisoitiin onnistuneen hakkeroimaan Instagramin löytämällä siitä haavoittuvuuden. Poika sai Instagramin omistavalta Facebookilta löydöksestään peräti 10.000 dollarin palkkion.

Uutinen on otettu Suomen ulkopuolella vastaan erittäin näkyvästi, sillä pojan nuortaa ikää ja upeita taitoja on ihasteltu laajasti. Tapauksesta ovat uutisoineet lähes kaikki maailman suurimmat teknologiajulkaisut sekä lisäksi suuri joukko muita maailman suurimpiin lukeutuvia verkkomedioita, kuten esimerkiksi The Guardian, BBC, Gizmodo, The Verge, Mashable, The Next Web ja talouslehti Forbes.

Valtaosassa kansainvälisiä medioita ihastellaan pojan nuorta ikää suhteessa hänen taitoihinsa ja osassa taas muistetaan mainita, että pojalla ei vielä vuosiin riitä ikä edes Facebookin käyttämiseen. Palveluun on nimittäin 13 vuoden ikäraja. Jani-nimiseksi kerrottu poika löysi palvelusta helmikuussa haavoittuvuuden, joka mahdollisti muiden käyttäjien kommenttien poistamisen. Ensimmäisenä asiasta uutisoi Iltalehti. Jani kertoi lehdelle ostavansa palkkiorahoilla polkupyörän.