Viimeinkin vahvistus! Auringonpalvonta pitää hoikkana ja terveenä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Aurinkoa palvoville on luvassa hyviä uutisia sillä uuden tutkimuksen mukaan auringon palvominen ei olekaan niin haitallista kuin ollaan ajateltu. Ihosyöpäriskistä huolimatta auringon vältteleminen on ihmiselle haitallisempaa kuin siinä kylpeminen, koska auringolla on niin paljon hyviä vaikutuksia ihmisten terveydelle.

Terveysvaikutukset eivät johdu pelkästään auringon tuottamasta D-vitamiinista. Auringossa makoilu alentaa verenpainetta ja saa kehon tuottamaan typpioksidia, joka auttaa parantamaan ihmisen kardiovaskulaarista toimintaa vähentäen sydän- ja verisuonitautien riskiä.

Daily Mail -lehti kertoo tutkimuksesta, jonka mukaan auringon tuottama ultraviolettisäteily auttaa ihmistä pysymään terveenä ja hoikkana vähentämällä rasvan kertymistä ja kakkostyypin diabeteksen syntymistä. Kokeessa oltiin käytetty pelkkää ultraviolettisäteilyä, joten diabeteksen ehkäisemiseen viittaavat tulokset eivät johtuneet tämän tutkimuksen kohdalla auringon tuottamasta d-vitamiinista.

Auringonvalo lisää typpioksidin muodostumista kehossa, mikä puolestaan auttaa omaa insuliinintuotantoa alentaen diabeteksen syntymisen riskiä. Tutkimusten mukaan auringonvalolle altistuminen vähentää myös aivoinfarktin syntymisen riskiä.