Nyt pannaan päät sekaisin! Uusi Joker-vuoristorata ei sovi jokaiselle

Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Huvipuistofirma Six Flagsilla on ympäri Yhdysvaltoja yhteensä 40 huvipuistoa. Lähinnä vuoristoratoihin keskittynyt ketju on tuonut nyt New Jerseyn huvipuistoonsa vuoristoradan, joka saa karvat nousemaan pystyyn. Laitteen testiajosta on julkaistu video.

Lepakkomiehen arkkivihollisen nimeä kantava 4D-vuoristorata on saman tyylinen kuin Helsingin Linnanmäellä oleva Kirnu. Six Flags Great Adventure -huvipuiston vetonaula vie hurjapäisimmät ilottelijat korkeuksiin ja akselinsa ympäri useaan kertaan.

Joker-niminen laite avataan yleisölle toukokuun lopulla. Vuoristoradat ovat usein huvipuistokävijöiden suosikkilaitteita, koska niissä pääsee kokemaan todellista vauhdin hurmaa. Suomen tunnetuin vuoristorata on Linnanmäen vuonna 1950 rakennettu puurata.