Nainen katseli merta laiturilla – sitten vierestä nousi pintaan jättiläinen

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ryhävalaat suosivat matalia rannikkovesiä, mikä saattaakin olla syy siihen, että ihmiset kohtaavat niitä aika ajoin merillä kun ne nousevat meren pintaan. Nyt Alaskassa eräs todella suuri ryhävalas päätti tulla tervehtimään ihmisiä kuitenkin aivan satamaan laiturin viereen.

Worman Sportfishing on julkaissut Facebook-sivuillaan videon, joka on kuvattu Alaskan Ketchikanissa Knudson Cave Marina -satamassa. Videolta nähdään, miten veden pinta alkaa vähitellen kuplimaan aivan laiturin vieressä, minkä perusteella ryhävalas on nousemassa pintaan.

Yllättäin ryhävalas nouseekin pinnalle jo aivan laiturin vieressä. Iso ryhävalas on melko vaikuttava näky näin lähellä rantaa. Laiturilla seisovat iihmiset seuraavat tilannetta vierestä ja alkavat nauramaan ihmeissään vierailun tehneelle valaalle.

Katso video tästä.