Turistit ja poliisi pelastivat merikilpikonnat salametsästäjiltä

Viihdeuutiset · Annika Kela

Balilla sijaitsevalla Kuta Beachilla on hiljattain järjestetty operaatio merikilpikonnien pelastamiseksi. Eläin- ja ympäristöaktivistit, poliisi ja turistit yhdistivät voimansa pelastaakseen salametsästäjien kynsiin joutuneet kilpikonnat.

Poliisit olivat tehneet rynnäkön salametsästäjien piilopaikkaan ja he olivat pelastaneet sieltä 31 kilpikonnaa. Pelastetut yksilöt toimitettiin rantaan ja ihmisiä pyydettiin kantamaan kilpikonnat mereen. Rannalla olleet turistit käärivät hihansa ja riensivät auttamaan hädässä olevia eläimiä.

Yhteistuumin ihmisjoukko kantoi ja saattoi kilpikonnat takaisin mereen. Daily Mail -lehden mukaan tänä vuonna viranomaiset ovat onnistuneet pelastamaan yli 4.000 harvinaista ja uhanalaista kilpikonnaa salametsästäjiltä. Kansainväliseen rikollisjärjestöön kuuluneet salametsästäjät on pidätetty ja heitä odottaa pitkä tuomio indonesialaisessa vankilassa.