Kakasta asiaa – pariskuntien tulisi puhua ulostamisesta avoimesti

Terveys Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vessahätä on suoliston tapa ilmoittaa tarpeesta ja se on olennainen osa terveellistä elämää. Kakkosasiaa ei saisi pidättää koskaan, ei edes parisuhteessa. Naisten saattaa olla vaikeampi kertoa isosta vessahädästä puolisolleen.

Pariskuntien kannattaa keskustella vessa-asioista avoimesti ja rehellisesti. Kun kakkakeskustelu on käyty, voi suhteen osapuolet suhtautua toisiinsa avoimesti ja rentoutuneesti. Intiimiasiat kuuluvat rakastavaan parisuhteeseen, eikä niitä tule peitellä. Thrillist-sivuston mukaan avoimesti vessa-asioista keskustelevat parit ovat onnellisempia, koska heidän ei tarvitse peitellä mitään.

Vessakeskustelut muuttuvat kiusallisiksi silloin, jos niistä ei voi puhua rehellisesti. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että ulostetta ja sen koostumusta tulisi analysoida tuntitolkulla oman kullan kanssa. Riittää, kun kertoo käyvänsä vessassa normaalien ihmisten tavoin. Kakkaaminen on yhtä luonnollinen asia ihmisen elämässä kuin nenän niistäminen.