Ihmiset testasivat raakaruokavaliota – näin siinä kävi

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Raakaruokaa pidetään todella terveellisenä, koska kuumentamattomassa ruoassa on paljon vitamiineja ja antioksidantteja. Raakaruokavalio on myös yleensä samalla kasvispainotteinen, koska raakaruokavaliota noudatettaessa mitään ei tulisi valmistaa yli 47 asteessa, mikä tekee lihan kypsentämisestä melko haasteellista.

Vegaaniseen ruokaan erikoistunut kokki ja kirjailija Jason Wrobel ohjeisti neljää henkilöä syömään viikon ajan raakaruokaa. Kuumentamisrajoituksen lisäksi kokki ohjeisti henkilöitä ostamaan vain luomutuotteita ja paljasti, että eläinperäisiä tuotteita ja lihaa saa syödä, mutta niiden täytyy olla pastöroimattomia ja raakoja.

Ensimmäisenä koehenkilöt huomasivat ruokavalion tulevan kalliiksi ja olevan melko vaikeaa toteuttaa. Runsasenergisiin ja käsiteltyihin ruokiin tottuneet eivät kokeneet, että tulevat kylläisiksi tai saavat tarpeeksi energiaa raakaruoasta.

Viikon jälkeen henkilöt kokivat, että heidän ihonsa oli kuulaampi, minkä lisäksi he olivat myös pudottaneet painoaan. Raakaruokavaliossa pysyminen edellyttäisi kuitenkin sitä, että he laittaisivat päivittäin itse omat ruokansa varmistaakseen tarpeellisen energiansaannin, mihin kukaan ei ollut vielä valmis.