Pyöräilijöiltä näyttävä tempaus Meksikossa – paljastui vasta ilmakuvasta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomessa on panostettu viime vuosina pyöräilijäystävällisempiin liikenneolosuhteisiin. Jotta polkupyöräilijöille saataisiin enemmän omia kaistoja ja lisää huomiota, on ympäri maailmaa järjestetty lukuisia tapahtumia aihepiirin ympärille.

Meksikolaiset polkupyöräilijät ovat päättäneet toteuttaa näyttävän tempauksen kevyellä kulkuneuvolla liikkuvien aseman parantamiseksi. Tuhannet polkupyöräilijät olivat kokoontuneet maan pääkaupunki Mexico Cityn Zocalo-torille. Osallistujat muodostivat jättikokoisen polkupyörältä näyttävän kuvion ja saavuttivat runsaasti mediahuomiota.

Tempauksen tarkoituksena oli nostaa esiin polkupyöräilyn hyötyjä muun muassa saasteiden vähentämiseksi. Polkupyöräily on protestiin osallistuneiden mielestä ympäristöystävällinen ja kuntoa kohentava liikkumismuoto, jota valtioiden tulisi ehdottomasti tukea enemmän. Asiasta uutisoi muun muassa Associated Press.