Muumio-elokuvat tekevät paluun – Tom Cruise ja Russell Crowe mukana

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tarinat egyptiläisten muumioiden kirouksista ovat inspiroineet Hollywoodia vuosikymmenten ajan. Nyt vuonna 1932 ilmestyneestä Muumio-elokuvasta ollaan tekemässä jälleen uutta versiota.

Alex Kurtzmanin ohjaaman The Mummy -elokuvan päärooleissa tullaan näkemään Collider-sivuston mukaan kaksi nimekästä Hollywood-tähteä, Tom Cruise ja Russell Crowe. Valitettavasti kumpikaan miehistä ei tule ennakkotietojen perusteella pukemaan päälleen muumion kääriliinoja.

Tom Cruise näyttelee elokuvassa terroristeja jahtaavaa merijalkaväen sotilasta, joka saa vastaansa tuhansia vuosia vanhan muumion. Russell Crowe esittää puolestaan Robert Louis Stevensonin kirjasta tuttua tohtori Jekylliä. Tähti kertoo uuden version olevan puhdasverinen kauhuelokuva, toisin kuin Brendan Fraserin tähdittämä Muumio vuodelta 1999.

Universal-tuotantoyhtiön suunnitelmissa on luoda kokonainen sarja klassisiin hirviötarinoihin perustuvia elokuvia. Muumion lisäksi uusia versioita ollaan työstämässä muun muassa Dracula, Frankenstein ja Tri Jekyll ja Mr. Hyde -elokuvista.