Suomalainen elokuva Cannesin elokuvajuhlien genre-tapahtumaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Luokkakokous-elokuvan ohjanneen Taneli Mustosen uutuuselokuva Bodom on kutsuttu esiteltäväksi Cannesin elokuvajuhlille. Mikael Gabrielin tähdittämä Bodom on yksi neljästä elokuvasta, jotka valittiin Cannesin Marché du Filmin järjestämään tapahtumaan.

Cannesin elokuvamarket on järjestänyt vastaavia tapahtumia jo vuosia, ja ne ovat olleet erinomaisia laukaisusalustoja leffoille. Meille on tietysti tosi iso kunnia saada tällainen kutsu Cannesiin, kertoo tuottaja Aleksi Hyvärinen Don Filmsiltä.

Sunnuntaina järjestettävässä tilaisuudessa esitellään neljä kiinnostavaa, vielä tekovaiheessa olevaa elokuvaa eri puolilta maailmaa joukolle kansainvälisiä elokuva-alan ammattilaisia.

Elokuvat on valinnut tilaisuuden järjestäjien, Cannesin elokuvamarketin ja kanadalaisen Frontières-elokuvatapahtuman, yhteinen raati. Elokuvista näytetään vasta muutamia valmistuneita kohtauksia.

Bodomjärven vuoden 1960 traagisesta murhatapauksesta ammentavan Bodomin pääosissa nähdään Mikael Gabrielin lisäksi ensimmäisessä elokuvaroolissaan hurmaava Nelly Hirst-Gee, Jussi-palkittu nuori näyttelijätähti Mimosa Willamo sekä esimerkiksi Koukussa-sarjasta tuttu Santeri Mäntylä. Bodomin tuottaa Don Films ja sen ovat käsikirjoittaneet Aleksi Hyvärinen ja Taneli Mustonen.