Perhe ei pidä kumppanistasi? Tässä voi olla syy

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Uuden poikaystävän tai tyttöystävän esitteleminen perheelle ja lähimmille ystäville voi olla välillä vaikeaa. Pettymys on tietenkin suuri jos perhe ei hyväksykään uutta kumppania tai pitää häntä vääränlaisena. Tällaisia yhteentörmäyksiä uusilla kumppaneilla voi partnerin sisarien kanssa olla, ja nyt tiede on selvittänyt myös syyn siihen miksi näin on.

Complex kertoo tutkimuksesta, jossa saatiin selville suurin syy siihen miksi oma perhe voi vieroksua uutta poika- tai tyttöystävää. Tutkimuksessa naisten tuli valita 133 piirteestä ja ominaisuudesta sellaiset, joita he unelmien mieheltään odottavat. Naiset halusivat heidän miestensä olevan hurmaavia, komeita, hauskoja ja hyviä sängyssä.

Sen jälkeen naisia pyydettiin valitsemaan ominaisuuksia henkilölle, joka olisi heidän sisarilleen sopiva kumppani. Unelmien kumppanin ominaisuudet menivät täysin uusiksi. Kun naiset itselleen valitsisivat seksikkään, hauskan ja hyvän rakastajan, he haluaisivat kuitenkin sisarilleen mielummin kiltin ja vastuuntuntoisen kumppanin.

Naiset valitsivat sisaren unelmien kumppanin ominaisuuksiksi empaattisuuden, vastuuntuntoisuuden, auttavaisuuden, järkevyyden ja kiltteyden. Perhe haluaisi siis usein nähdä oman läheisensä turvallisen parin kanssa jännittävän ja hauskan kumppanin sijaan, mikä voi aluksi aiheuttaa monia kiusallisia tilanteita perheessä.