Eppu Normaalista tehdään elokuva

Viihdeuutiset · Stara.fi

Rock-yhtye Eppu Normaali viettää tänä vuonna 40-vuotisjuhlaansa. Juhlavuosi on täynnä tapahtumia ja se huipentuu omaan elokuvaan. Eput-elokuva saa ensi-iltansa loppuvuodesta 2016. Juhlavuoden kunniaksi bändi esiintyy elokuussa Tampereen Ratinan Stadionilla mittavassa konsertissa yhdessä Tampere Filharmonian kanssa.

Juhlavuoteen kuuluu myös oma valokuvanäyttely, uusi kirja – ja nyt myös oma elokuva.

– On etuoikeus olla sellaisessa asemassa kaikkien näiden vuosien jälkeen, että meistä toteutetaan elokuva. On kiinnostavaa nähdä ulkopuolisen silmin, että mistä tässä hommassa on oikein kyse. On myös hyvä, että joskus tulee ikuistettua jo melkein unohtuneet tapahtumat ja tarinat. Onneksi ihan kaikkea ei muista, muutoin ei uskaltaisi tulla ensi-iltaan, kommentoi Martti Syrjä.

Elokuvan ohjaa Saku Pollari ja tuottaa Aito Media, joka on tunnettu dokumenteista ja dokumentaarisista sarjoistaan.

– Eppu Normaalin musiikki on suomalaisuuden soundtrack. Haluamme kertoa tarinan kappaleiden takaa. Tätä seuratakseen ei tarvitse olla musiikin suurkuluttaja vaan kiinnostunut ihmisyydestä. Olemme elokuvaa tehdessä oppineet, että nuo kaksi sanaa sisältävät valtavasti sekä koskettavia että ihan käsittämättömiä tarinoita, elokuvan tuottaja Ilkka Hynninen toteaa.

– Eppujen tarina, jos mikä ansaitsee tulla kerrotuksi. Elokuvassa Eput itse kertovat tarinansa. Tämä toteutetaan tekniikalla, joka mahdollistaa tunteen, että Eput puhuvat juuri sinulle elokuvan katsomossa. On ollut hienoa huomata, kuinka Eput ovat tarinoitaan minulle jakaneet, Saku Pollari iloitsee.