Päiväkotien lapsille lisäturvaa GPS-paikantimilla – Yepzon ja Ipanala yhteistyöhön

Viihdeuutiset · Stara.fi

Paikannusteknologiapalveluja kehittävä suomalainen Yepzon aloittaa yhteistyön tamperelaisten Ipanala-päiväkotien kanssa. Tampellassa ja Hervannassa sijaitsevissa yksityisissä Ipanala-päiväkodeissa Yepzonin GPS-paikantimet otetaan testikäyttöön tuomaan lisäturvaa lasten arkeen.

Laitteet tulevat aluksi koekäyttöön kymmenen yli neljävuotiaan lapsen ja heidän perheidensä keskuudessa. Pilottihankkeen tavoitteena on saattaa Yepzonin teknologia osaksi päiväkotien jokapäiväistä toimintaa.

Yepzon Freedom
Yepzon Freedom
Yepzon
Yepzon

– Haluamme olla edelläkävijä päiväkotitoimijoiden joukossa. Koska teknologian kehitys on mahdollistanut tällaisen lisäturvan jokaisen arkeen, miksemme myös hyödyntäisi sitä päiväkodeissamme, toteaa Ipanala Oy:n toimitusjohtaja Eija-Liisa Hietanen.

Ipanala Oy on kasvava ja kehittyvä päivähoitopalveluja tarjoava toimija Suomessa.

– Yepzonilla on tiedostettu, että paikannusteknologiasta tulee kaikissa Pohjoismaissa merkittävä lisäturva päiväkotilapsille lähivuosien aikana. Me haluamme olla siinä ensimmäinen ja paras toimija, kertoo Yepzonin Otto Linna.

Yepzon on ollut pilottikäytössä niin Suomessa kuin maailmanlaajuisesti erilaisissa yhteisöissä. Muun muassa muistisairaiden ja autististen henkilöiden hoidossa paikantimen käyttökokemukset ovat olleet positiivisia sekä Suomessa että muualla maailmassa.