Tetriksestä tehdään elokuva – budjetti suurempi kuin Angry Birdsissä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vaikka Tetris lukeutuu kaikkien aikojen suosituimpiin videopeleihin, voisi idea peliin perustuvasta elokuvasta kuulostaa vähintäänkin erikoiselta. Seven Stars Works -yhtiön johtaja, kiinalainen mediamoguli Bruno Wu on kuitenkin toista mieltä.

Bruno Wu tuottaa Tetris-elokuvaa yhteistyössä Yhdysvaltalaisen elokuvatuotteja Larry Kasanoffin kanssa. Elokuvaa kaavaillaan toteutettavaksi 80 miljoonan dollarin budjetilla. Elokuvaa suunnitellaan erityisesti kiinalaisyleisöä silmällä pitäen, ja sen päärooleissa tullaan näkemään sekä kiinalaisia että länsimaisia näyttelijöitä.

Tetris-elokuvasta suunnitellaan Deadline-sivuston mukaan eeppistä sci-fi -trilleriä. Tarkoituksena on toteuttaa kokonainen trilogia, jonka ensimmäisen osan kuvaukset alkavat vuonna 2017.

Tetris tullaan julkaisemaan vastikään perustetun Threshold Global Studios -tuotantoyhtiön nimissä. Tuottaja Larry Kasanoffilla on aikaisempaa kokemusta videopeleihin perustuvista elokuvista. Mies tuotti 1990-luvulla suositut Mortal Kombat -elokuvasovitukset.

Tetris-elokuva sai epäilemättä lisää tuulta siipiensä alle niin ikään suosittuihin peleihin pohjautuvan Angry Birds -elokuvan menestyksen myötä. Rovio-yhtiön Angry Birds tuotti avajaisviikonloppunaan maailmanlaajuisesti 43 miljoonaa dollaria.