Angry Birds -elokuvasta jättimenestys ympäri maailmaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaisen peliyhtiö Rovion jättimäinen riskinotto Angry Birds -elokuvansa kanssa näyttää osuneen maaliin paremmin kuin moni uskalsi edes toivoa. Elokuva on nimittäin noussut jo kymmenien maiden katsotuimmaksi, ja näiden maiden joukossa ovat myös jättimarkkinat Yhdysvallat ja Kiina.

Tähän mennessä Angry Birds -elokuva on tuottanut yli 150 miljoonaa dollaria, josta vajaa 40 miljoonaa dollaria tuli viikonloppuna Yhdysvalloissa. Yhdysvalloissa Angry Birds -elokuvaa esitetään lähes 4.000 valkokankaalla.

Elokuvan tekeminen maksoi 65 miljoonaa dollaria ja markkinointiin käytetään arviolta 100 miljoonaa, eli kokonaiskulut ovat noin 165 miljoonaa dollaria. Nykyisellä vauhdilla elokuvan tuotot ylittävät nopeasti kulut. Elokuvalla on merkittävä vaikutus myös oheistuotteiden myyntiin, ja niistä onkin odotettavissa Roviolle vielä todellinen jättipotti.