Haluatko vähentää puhelimen käyttöä? Nerokas niksi auttaa heti

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Suurimmalla osalla ihmisistä on nykyään älypuhelin, jossa on vähintään yksi sosiaalisen median sovellus ja oma sähköpostitili asennettuna. Nämä yhdessä ovat jo tarvittavat ainekset pienimuotoiselle riippuvuudelle, joka pakottaa tarkistamaan puhelinta jatkuvasti.

The Atlantic -sivuston toimittaja James Hamblin yrittää uudessa If Our Bodies Could Talk -sarjassaan päästä yli erilaisista huonoista tavoistaan. Uudessa videossaan Hamblinin tavoitteena on saavuttaa parempi keskittymiskyky, minkä vuoksi hänen on tehtävä hänen puhelimestaan vähemmän houkutteleva.

James Hamblin asensi hänen näyttönsä mustavalkoiseksi, koska hän tiesi värien laukaisevan mielen eri tavalla ja saaden hänet reagoimaan vahvemmin puhelimen näytölle tuleviin ilmoituksiin.

Mustavalkoinen näyttö ei ollut niin houkutteleva eikä esimerkiksi Instagram-sovelluksen kuvat säväyttäneet kun kaikki olikin väritöntä. Kokeilun myötä mies tarkisti puhelintaan vähemmän, mutta puhelimen katsomiskertojen määrä oli silti melko suuri.