Vilkas tie suljettiin Lontoossa – syytä ei hevillä uskoisi todeksi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ihminen on raivannut tietään luontoon. Eläimet ovat osaltaan joutuneet sopeutumaan ihmisten mukana tuomiin muutoksiin, vaikkakin osa lajeista on jopa hyötynyt uusista ja rakennetuista ympäristöistä. Lontoossa on suljettu vilkasliikenteinen tie sammakoiden vaeltamisen takia.

Brittiläinen sammakko- ja matelijajärjestö Froglife on lähettänyt vapaaehtoisia varmistamaan, että rupikonnien joka keväinen vaellus onnistuu ilman kohtalokkaita kolareita Lontoon Church Road Hamilla. Vilkasliikenteinen tie on suljettu peräti kahden viikon ajaksi, jotta lähilammen konnat pääsisivät turvallisesti tien yli.

Sammakonsuojelijoiden mukaan rupikonnien määrä on vähentynyt viime vuosina peräti 50 prosenttia ja suuri osa niistä jää autojen alle maantiellä. Jotta vaeltavat rupikonnat eivät liiskaantuisi autojen renkaiden alle, ovat vapaaehtoiset sulkeneet tien yhteistyössä kaupungin kanssa. Sama operaatio on toteutettu myös aiempina keväinä, Express uutisoi.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat