Airbus esitteli maailman ensimmäisen 3D-tulostetun moottoripyörän

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Airbus esitteli viikonloppuna Light Rider -ajoneuvoaan, joka eroaa perinteisistä moottoripyöristä merkittävällä tavalla. Sähkökäyttöinen kulkuväline on valmistettu kokonaan 3D-tulostetuista osista.

Toisin kuin monet muut 3D-tulostetut esineet ja laitteet, Light Rider on valmistettu muovin sijaan alumiinista. Airbusin tytäryhtiön, APWorksin valmistaman kehittelemän moottoripyörän ontto kehys valmistettiin lasersulatuksen avulla. Light Rider painaa alle viisi kiloa, noin 30 prosenttia vähemmän kuin tavanomaiset sähkömoottoripyörät.

Moottoripyörän kaapelit ja putket on piilotettu sen onton alumiinikehyksen sisälle. Phys.org-sivuston mukaan Light Riderin huippunopeus yltää 80 kilometrin tuntivauhtiin. Moottoripyörien ennakkotilausten vastaanottamisen aloittanut APWorks tuo markkinoille aluksi 50 ajoneuvon rajoitetun erän.