AC/DC teki historiaa – hittibiisi livenä ensikerran 36 vuoteen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yksi tämän kevään suurimmista rokkiuutisista oli Guns N’ Rosesin laulaja Axl Rosen astuminen väliaikaisesti AC/DC-yhtyeen laulajaksi. Rose on korvannut kuulo-ongelmista kärsineen Brian Johnsonin yhtyeen loppukiertueen ajan.

Ultimate Classic Rock -sivusto on nyt julkaissut videomateriaalia AC/DC:n viime viikonlopun Prahan konsertista. Australialainen hard rock -yhtye esitti keikalla vuonna 1979 julkaistun kappaleen Touch Too Much, jota ei ole esitetty kertaakaan livenä sitten yhtyeen entisen laulajan Bon Scottin kuoleman jälkeen. Scott kuoli vuonna 1980.

Axl Rosen astuminen AC/DC:n riveihin on aiheuttanut kaksijakoisia mielipiteitä yhtyeen fanien keskuudessa. Osa on närkästynyt sukkahousuhevarin valitsemisesta, mutta samaan aikaan moni on joutunut myöntämään, että Axl Rose on todellakin täyttänyt Brian Johnsonin saappaat mallikkaasti.

Laulajan ääni sopii nettiin julkaistujen videoiden perusteella yhtyeen tuotantoon hyvin, eikä legendaarisen yllätyskappaleen esittäminen Prahassa ole ainakaan vähentänyt Rosen saamia kehuja.