Kaljakelluntaa Yhdysvalloissa – tässä kostean lajin ykköspaikat

Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kaljakellunta on perinteinen kesätapahtuma, jossa halukkaat saavat laskea jokea pitkin ilmatäytteisillä välineillä olutta tai muita virvokkeita nauttien. Suomessa kellutaan perinteisesti heinä-elokuun vaihteessa. Ilmiö on kuitenkin tuttu myös muualla maailmassa.

Miksipä ei tähtäisi kesämatkaansa paikkaan, jossa pääsee nauttimaan mietoja alkoholijuomia vilvoittavassa vedessä ja auringonpaisteessa kelluen? Thrillist listasi nyt parhaimmat yhdysvaltalaiset joet kaljakelluntaa varten.

Kaljakellunta on suosittua amerikkalaisten keskuudessa, joten samalla pääsee tutustumaan rapakon takana asuviin ihmisiin hauskan tekemisen puitteissa.

Listalle pääsevät muun muassa Floridassa sijaitsevat Ginnie Springs, Rainbow River, Ichetucknee River ja Chipola River. Teksasin osavaltiossa on myös muutama suosittu kaljakelluntaan soveltuva joki, kuten San Marcos River, Guadalupe River ja Comal River. Missourista listalle nousee legendaarinen Meramec River ja Washingtonista Snoqualmie River.

Virginian kivikkoinen James River tarjoilee jännittävää kyyditystä rohkeille kellujille, kun taas Sierra Nevadan alueella on mahdollista kellua vuorilta laskevassa Truckee Riverissä. Myös Kalifornian American River, Alabaman pisin joki Cahaba River ja Coloradon Yampa River pääsevät listaukselle mukaan. Muistakaa nämä kohteet seuraavaa Yhdysvaltojen seikkailua silmällä pitäen.