Tutkija: Tästä syystä naiset ovat seksuaalisesti avoimempia

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Naisten seksuaalisuus on uuden tutkimuksen mukaan paljon joustavampi kuin miesten, mikä johtuu siitä, että evoluution varrella naiset ovat joutuneet elämään moniavioisissa suhteissa ja jakamaan miehen. Tutkijan mukaan naiset ovat muun muassa tästä syystä oppineet olemaan avoimempia seksin suhteen sukupuoleen katsomatta, minkä ansiosta he ovat pystyneet tyydyttämään halunsa.

Moniavioisista suhteista johtuen miehet ovat tutkija Satoshi Kanawazan mukaan tottuneet myös katsomaan naisten välisiä suhteita ja lesboseksiä, minkä vuoksi heteromiehet pitävät niitä normaalimpana asiana kuin miesten välisiä suhteita. Tutkijan mukaan naisilla seksuaalisuus ei ole samalla tavalla määräytynyt kuin miehillä.

Kanawaza on Daily Mail -lehden mukaan sitä mieltä, että naisten seksuaalisuus voi avoimuuden vuoksi vaihdella heidän elämäntilanteistaan johtuen. Naiset voivat ryhtyä toisten naisten kanssa suhteisiin ja rakastua naisiin vaikka he olisivatkin ajatelleet aiemmin itseään heterona.