Nämä ruoat kohottavat mielialaa – suosittelemme!

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ravinnolla on suuri vaikutus ihmisen kehoon, terveyteen ja myös mielialaan. On tutkittu, että paljon prosessoituja sokerisia ja rasvaisia herkkuja syövät ihmiset ovat masentuneempia kuin ihmiset, jotka suosivat käsittelemätöntä ja kuitupitoista ruokaa.

AskMen-sivuston mukaan ihminen pystyy kohottamaan mielialaansa syömällä neljää eri ruoka-ainetta. Yksi varma mieltä kohottava herkku on tumma suklaa, jonka antioksidantit hyökkäävät heti stressin aiheuttamien korkeiden kortisolitasojen kimppuun alentamalla niitä. Tumma suklaa sisältää muös serotoniinia, joka on hyvänolonhormooni.

Hitaasti imeytyvät hiilihydraatit saavat ihmisen paremmalle tuulelle. Tällaisia hiilihydraatin lähteitä ovat muun muassa kaurahiutaleet, peruna ja kasvikset. Kala kohottaa myös mielialaa saamalla ihmisen aivot toimimaan paremmin. Näiden ruokien lisäksi omaan ruokavalioon kannattaa lisätä lehtivihreistä varsinkin pinaattia. Pinaatin sisältämät foolihapot pitävät myös aivot ja hermoston tyytyväisinä, mikä edistää omaa mielenterveyttä.