Tutkimus vahvisti: Sängyn nukkumispuolella on merkitystä

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Sanotaan, että sängystä voi nousta väärällä jalalla ylös jos päivä tuntuu heti aamusta alkaen siltä, että kaikki menee pieleen. Uuden tutkimuksen mukaan myös sillä on merkitystä kummallako puolella sänkyä ihminen nukkuu, ja mikä tärkeintä, kummaltako puolelta sänkyä hän nousee ylös.

Huffington Post kertoo tutkimuksesta, jossa selvitettiin miten ihmisten elämään vaikutti se kummallako puolella sänkyä he nukkuvat. Kyselyyn osallistui 1.000 ihmistä, joiden avulla saatiin selville, että sängyssä todella on olemassa oikea ja väärä puoli.

Tutkimuksen mukaan selvisi, että vasen puoli sängystä vaikuttaa ihmisiin positiivisemmin kuin oikea. Vasemmalta puolelta sänkyä aamunsa aloittavat olivat aamuisin paremmalla tuulella, pitivät todennäköisemmin omasta työstään ja ajattelivat myönteisemmin elämästään. Vasemmalla puolella nukkuvilla oli myös enemmän hyviä ystäviä kuin sängyn oikealla puolella nukkuvilla.