PETA julkaisi järkyttävät kuvat – eläviltä hanhilta revitään höyhenet

Viihdeuutiset · Jocka Träskbäck

Eettisesti tuotettujen hyödykkeiden suosio on kasvanut viime vuosina merkittävästi, ja samalla myös yhä useammat sijoittajat haluavat sijoittaa rahansa eettisesti toimiviin yrityksiin. Eräs eettisyyteen tähtäävistä standardeista on The Responsible Down Standard, joka määrittää höyhenien tuotantoa.

Standardi kehitettiin, kun paljastui, että esimerkiksi takkeihin, tyynyihin ja makuupusseihin käytettiin höyheniä ja untuvaa, joka oli revitty irti eläviltä hanhilta. Nyt eläinsuojelujärjestö PETA kertoo paljastaneensa, että myös The Responsible Down Standard mahdollistaa sitä noudattaville yrityksille hanhien säälimättömän eläinrääkkäyksen.

PETA, YouTube
PETA, YouTube

Järjestön haltuun saamien tietojen ja kuvien perusteella standardia noudattavissa yrityksissä hanhilta kynitään höyhenet ja untuva niiden ollessa täysin tajuissaan ja jalat sidottuna.

Järjestön mukaan standardi edellyttää, että osa höyhenistä ja untuvasta on tuotettu eettisesti. Niiden joukkoon on kuitenkin mahdollista sekoittaa höyhentä ja untuvaa, joka on kynitty hanhen ollessa tajuissaan. Todisteeksi väittämistään PETA on julkaissut verkossa järkyttävää kuvamateriaalia siitä miten prosessi tehdään. Kuvien perusteella hanhille jää kynimisestä verta vuotavia haavoja. Luonnollisesti toimenpiteestä aiheutuu eläimille suunnatonta kipua.